СТУДЕНТИ ОД ДИЗАЈН И МОДА ПАРАДИРАА НА СКОПСКИОТ ПЛОШТАД

thumbnail_b2c2cac5-4a82-4584-b72d-d6263827e7f2

Скопје,29.05.2019 Студенти од УМТ, од студиска програма ‘Дизајн и текстилно моделирање’ предводени од менторот доц. м-р Невенка Тодоровска одржаа парада наречена “Illuminated Deconstruction” (Осветлена деконструкција). Парадата која се одржа на 21.05.2019 со почеток во 16.00 до 19.00 часот, почна од Ректоратот на УМТ, продолжи накај‘Жена парк’, a заврши на скопкиот плоштад. Студентите кои носеа нивни креации, Read More …