ОБРАЌАЊЕ НА РЕКТОРОТ НА УМТ ПРОФ. Д-Р. АЗИЗ ПОЛОЖАНИ ПО ПОВОД ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА АКАДЕМСКА ГОДИНА 2019/2020

DSC_0710

Почитуван министер Адеми, Ваша екселенцијо, амбасадор Јазбец Почитуван претседател на Сенатот професор Блерим Саити, Почитувани проректори, декани, колеги, педагози Драги студенти, ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО УНИВЕРЗИТЕТОТОТ ,,МАЈКА ТЕРЕЗА’’ Ние заедно со вашите колеги пред 4 години тргнавме кон овој пат, започнавме со Read More …

‘ЕРАЗМУС+’ МОБИЛНОСТ НА КАДЕМСКИ КАДАР

5555555555555555555555

Габрово, септември 2019 Проректорот за настава и професор на УМТ вонр. проф. д-р Зоран Трифунов од 16.09 до 20.09.2019 година го посети Техничкиот Универзитет во Габрово како дел од програмата за мобилност на академскиот кадар – Еразмус+. Професорот од катедрата Read More …