ДЕЛЕГАЦИЈА ОД УМТ НА ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ЈОН ВОН ЊУМАН“ ВО КЕЧКЕМЕТ, УНГАРИЈА

image

Делегација од Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје беше во посета на Универзитетот „Јон вон Њуман“ во  Кечкемет, Унгарија, Универзитет со кој УМТ има договор за соработка. Делегацијата составена од ректорот на УМТ, проф. д-р Азиз Положани, проректорот за настава, вонр. проф. д-р Зоран Трифунов и деканот на Факултетот за технолошки Read More …