Универзитет „Мајка Тереѕа„ во Скопје организира ден на науката на 10.11.2022 од 14:00 часот во сала 517 која има за цел да ја подигне свеста за важноста и улогата на науката, тој беше преземен од научници кои ја објавија можноста за злоупотреба на науката и одлучија да ја промовираат нејзината употреба за доброто на општеството. науката во УНТ ќе се слави со два настани.

Со научна презентација на проектот елаборирање ќе имаат професори заедно со студентите по информатика на УМТ од 14 часот во 517 и од 15:00 часот со семинар за пишување научни проекти.

By