Како во минатите години, така и оваа година студенти и професори од различни катедри на Факултетот за социјални науки при Универзитетот „Мајка Тереза“ го посетија Меѓународниот саем на книгата во Скопје, каде одблиску се запознаа со најзначајните книги од различни области, и ги посетија штандовите на книги од различни јазици, албански, англиски, македонски, понудени од над 50 издавачки куќи.

Годинава, 35-от Меѓународниот саем на книгата се одржа во Арената „Борис Трајковски“ под мотото „Мирисот на нова книга ја најавува пролетта“ и траеше од 4 до 10 мај.

By