Скопје, 19.10.2023 – Во просториите на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, ректорот проф. д-р. Изет Зеќири беше домаќин на двајцата уметници од земјава г. Неџат Сума и г. Емин Гаџа.

Ректорот Зеќири ги информираше уметниците Сума и Гаџа за напредокот на работата на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, развојот на академскиот процес во новите простори на универзитетскиот кампус, како и посветеноста на менаџментот за подигнување на квалитетот на високото образование на УНМ.

И двајцата уметници од Скопје, г. Неџат Сума и г. Емин Гаџа, му се заблагодарија на ректорот проф. д-р. Изет Зеќири за поканата и пречекот и за дадените елаборации за работниот напредок на УМТ како единствен јавен универзитет на мајчин јазик во главниот град.

By