Author:

УMТ И ФОНДАЦИЈАТА “AXIS” НА СВЕЧЕН НАЧИН ГО ПОТПИША МЕМОРАНДУМОТ ЗА СОРАБОТКА И ЈА ОТВОРИЈА НОВАТА УНИВЕРЗИТЕТСКА БИБЛИОТЕКА

Скопје, 04.04.2024 – Во просториите на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, ректорот проф. д-р. Изет Зеќири денеска се потпиша Меморандумот…

РЕКТОР ПРОФ Д-Р. ИЗЕТ ЗЕЌИРИ НА РАБОТНА СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СКСЗМ, МЕНДИ ЌИРА И ДИРЕКТОРОТ НА СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ „ЗЕФ ЉУШ МАРКУ“ ГРАД СКОПЈЕ АРБЕН МЕМЕДИ

УМТ ја започна кампањата за промовирање на студиските програми пред матурантите Ректорот на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје проф. д-р.…

НАУЧНИОТ ТРУД НА ПРОРЕКТОРОТ БЕКИМ ФЕТАЈИ Е ИЗБРАН ЗА НАЈДОБАР НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА ЗА ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА 𝐈𝐒𝐒𝐈𝐏 𝟐𝟎𝟐𝟒

Приштина, 𝟐𝟔.𝟎𝟑.2024 – Научниот труд „Анализа и визуелизација на процесот на донесување одлуки на вештачката интелигенција“ дело на проректорот за…