Ректорот Положани имаше работна средба со амбасадорот на Унгарија во Скопје, Лазло Иштван Дукс

DSC_0387

Скопје, 01.02.2019 Ректорот на Универзитетот “Мајка Тереза” во Скопје, проф. Д-р. Азиз Положани беше домаќин на работната средба со амбасадорот на Унгарија во Република Македонија, Н.Е. Лазло Иштван Дукс. На средбата беше разговарано за иницирање на соработката помеѓу УМТ идржавни универзитети во Унгарија, како и други високообразовни институции, со кои би Read More …