ВО УМТ ПРЕТСТАВЕН ВЛАДИНИОТ КОНЦЕПТ ‘ЕДНО ОПШТЕСВО ЗА СИТЕ’

Скопје, 12.06.2019 Владиниот концепт “Едно општество за сите и интеркултурализмот’ денеска беше претставен пред академскиот кадар на Универзитетот “Мајка Тереза“ во Скопје. На дебатата, координаторот на кластер социјална кохезија и посебен советник на премиерот за спроведување на Охридскиот рамковен договор, Фатмир Битиќи ја претстави нацрт-верзијата на “Националната стратегија за развој на концептот на едно општество Read More …

СТУДЕНТИТЕ НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА АРХИТЕКТУРА И ГРАДЕЖНИШТВО ПРИ УМТ, ГИ ПРЕТСТАВИЈИ НИВНИТЕ ПРОЕКТИ НА ГОДИШНА СТУДЕНТСКА ИЗЛОЖБА

Скопје, 12.06.2019 Идните архитекти, студентите на Факултетот за архитектура и градежништво, на Универзитетот “Мајка Тереза” во Скопје, денеска ја отворија годишната изложба на која ги презентираа своите проекти, кои ќе бидат изложени денес и утре во Културно-информативниот центар во Скопје. Годишна Read More …