УМТ ИМ ГО ЧЕСТИТА 7 А ПРИЛ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАВОТНИЦИ, СО ДОНАЦИЈА НА ЗАШТИТНИ МАСКИ

92608592_2861453227295425_8414088129706721280_o

СКОПЈЕ, 07.04.2020 Поради новонастаната состојба, наметната од појавувањето на Пандемијата Ковид 19, годинава Универзитетот “Мајка Тереза” во Скопје, во знак на благодарност за неуморната работа што ја вршат здравствените работници, денес им додели секундарни маски произведени од ентузијастите на Техничкиот Read More …

ПРВАТА ОДБРА НА МАГИСТЕРСКИ ТРУД НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „МАЈКА ТЕРЕЗА“

фото 3 мастер

Скопје, 22 јануари 2020 година Денес на Факултетот за технички науки при Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, кандидатот Онур Бекири успешно ја одбрани првата магистерска теза на Факултетот, од програмата за магистерски студии „Економски инженеринг и менаџмент“, која, исто така, Read More …