Скопје, 13.12.2021 – Ректорот на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, проф. д-р. Азиз Положани денеска на работна средба го прими командантот на касарната „Илинден“ во Скопје, полковник Мухарем Мухареми, одговорен за спроведувањето на постапката за примо – предавањето на просторот и објектите наменети за Кампусот на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје.

На средбата, ректорот Положани му се заблагодари на полковникот Мухареми со мотото „За поддршка на работата на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје.

УМТ очекува дека соработката со Министерството за образование и наука и Армијата на Република Северна Македонија ќе ја заврши постапката за примопредавање пред Нова Година.

 

By