Скопје, декември 2022 – Под закрило на Универзитетската спортска федерација на Република Северна Македонија, студентите од Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје одржаа натпревар во мал фудбал во спортската сала на Факултетот за физичка култура, спорт и здравје при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“.

Репрезентативниот тим на УМТ во фустал предводен од доц. д-р. Агон Саити и м-р. Мухамер Абдулау, во првото коло го одигра натпреварот против екипата на Универзитетот „Свети Климент Охридски“ –Битола, во чии случај претрпе пораз со резултат од 6:4, додека во второто коло, репрезентативниот тим на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје одбележа убедлива победа против екипата на Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип со резултат од 7:0.

By