НИТА БЕЛУЛИ ЛУМА УСПЕШНО ЈА ОДБРАНИ ДОКТОРСКАТА ДИСЕРТАЦИЈА

Нита Белули Лума, предавач на Факултетот за социјални науки при УМТ, успешно ја одбрани докторската дисертација од областа на Клиничката психологија на Факултетот за социјални науки на Меѓународниот универзитет „Визион“.

Темата на дисертацијата на професор Беули Лума е „Влијанието на пандемијата на корона вирусот (КОВИД-19) врз промените на животниот стил и социјалните односи како и неговите влијанија врз менталното здравје кај возрасната популација во Северна Македонија“

By