Универзитетот Мајка Тереза во Скопје одржа Меморијален состанок посветен на жртвите од Холокаустот

DSC_0374

Универзитетот Мајка Тереза во Скопје одржа Меморијален состанок посветен на жртвите од Холокаустот. На состанокот на кој почестениот гостин беше амбасадорот на Израел во Македонија, Дан Оријан, на кој присуствуваше ректорот на УМТ, проф. Д-р. Д-р Азиз Положани, амбасадорот на Read More …

Студентите на УМТ ќе одржат практична настава во лабораториите на Ука Комерц

DSC_0165

Универзитетот “Мајка Тереза” во Скопје потпиша Меморандум за разбирање со фирмата “Ука-Комерц” од Скопје, која ќе им овозможи на студентите на Факултетот за технолошки науки практична настава во лабораториите на оваа компанија. Меморандумот го потпишаа ректорот на УMT Проф. Д-р. Read More …