Ректорот Положани се сретна со италијанскиот амбасадор Карло Ромео

thumbnail

Скопје, 06.02.2019 Продлабочувањето на соработката меѓу Универзитетот Мајка Тереза во Скопје и државните универзитети во Италија беше главната тема на средбата на ректорот на УМТ, проф. Д-р. Азиз Положани и амбасадорот на Италија во Скопје, Н.Е. Карло Ромео.   За Read More …

УМT со центар за безбедност при работа

thumbnail

Во насока на консолидација на своите тела, и постојана грижа за вработените во нивната работна средина, Универзитетот Мајка Тереза во Скопје неодамна формираше Центар за безбедност при работа, со што УМT е меѓу ретките високообразовни институции со таков центар.   Центарот за безбедност при работа има три главни цели: идентификување на ризиците при работа, Read More …

Ректорот Положани имаше работна средба со амбасадорот на Унгарија во Скопје, Лазло Иштван Дукс

DSC_0387

Скопје, 01.02.2019 Ректорот на Универзитетот “Мајка Тереза” во Скопје, проф. Д-р. Азиз Положани беше домаќин на работната средба со амбасадорот на Унгарија во Република Македонија, Н.Е. Лазло Иштван Дукс. На средбата беше разговарано за иницирање на соработката помеѓу УМТ идржавни универзитети во Унгарија, како и други високообразовни институции, со кои би Read More …