Скопје, 15.05.2019 Студентите од трета година на Техничкиот факултет, студиската програма “Механичко инженерско и менаџмент”, реализираа теренска настава во фирмата Арчелор Митал во Скопје.
Посетата беше реализирана во рамките на предметот ” Moulding tools со обликување”, во четвртиот семестар, кој професор Доц. Д-р Даниела Младеновска.
Во оваа прилика, студентите беа директно информирани за процесот на производство на оваа компанија, која е прва светска компанија за производство на челик, и која вработува 400.000 на глобално ниво.
Истовремено, преѕентирани беа и нивните практики во областа на безбедноста и здравјето при работа, кои беа на исклучително високо ниво.
Домаќините, исто така, ги најавија студентите на умт за летната школа за студенти, за која што рокот за пријавување е важечки до 5 јуни 2019 година (e-mail: HRJobs.Skopje@arcelormittal.com).
Учесниците во оваа летна школа имаат можност да работат со ментор, да изготват индивидуален проект, а за најдобриот студент компанијата ќе додели награда во износ од 500 евра.

Сите информации за оваа програма се дистрибуирани низ целиот универзитет.

 viber image 2019-05-15 , 12.36.49 viber image 2019-05-15 , 12.36.45 viber image 2019-05-15 , 12.36.58

By