Универзитетот Мајка Тереза во Скопје

ВЕ ПОКАНУВА

На  јавна  дискусија во врска со нацрт-текстот на:

“НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЈА ЗА РАЗВОЈ НА КОНЦЕПТОТ ЗА ЕДНО ОПШТЕСТВО И ИНТЕРКУЛТУРАЛИЗМОТ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА”

Воведни обраќања ќе имаат ректорот на УМТ, проф. Д-р. Азиз Положани, г.Петар Атанасов, заменик-министер за образование и наука и пратеникот Рубин Земон, а стратегијата ќе ја претстави советникот на премиерот, г-дин Фатмир Битиќи.

Место: УМT сала 308

Време: 11:00 часот

Ве очекуваме!

By