ОБРАЌАЊЕ НА РЕКТОРОТ НА УМТ ПРОФ. Д-Р. АЗИЗ ПОЛОЖАНИ ПО ПОВОД ПОЧЕТОКОТ НА НОВАТА АКАДЕМСКА ГОДИНА 2019/2020

DSC_0710

Почитуван министер Адеми, Ваша екселенцијо, амбасадор Јазбец Почитуван претседател на Сенатот професор Блерим Саити, Почитувани проректори, декани, колеги, педагози Драги студенти, ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО УНИВЕРЗИТЕТОТОТ ,,МАЈКА ТЕРЕЗА’’ Ние заедно со вашите колеги пред 4 години тргнавме кон овој пат, започнавме со Read More …

‘ЕРАЗМУС+’ МОБИЛНОСТ НА КАДЕМСКИ КАДАР

5555555555555555555555

Габрово, септември 2019 Проректорот за настава и професор на УМТ вонр. проф. д-р Зоран Трифунов од 16.09 до 20.09.2019 година го посети Техничкиот Универзитет во Габрово како дел од програмата за мобилност на академскиот кадар – Еразмус+. Професорот од катедрата Read More …

УМТ ВО НОВАТА АКАДЕМСКА ГОДИНА СО 700 НОВИ СТУДЕНТИ

DSC_0715

  Скопје, 01.10.2019 Со свечена церемонија, Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје денес го одбележа почетокот на новата академска година 2019/2020, за четвртата генерација на студенти, чиј број достигна околу 700 оваа година, со што УМТ моментнално достигнува над 2000 година студенти, кои студираат на неговите пет факултети. На свечената церемонија, Read More …