СТУДЕНТИ ОД ИНЖЕНЕРСТВО ЗА ЗАШТИТА НА РАБОТНО МЕСТО НА ПРАКТИЧНА ТЕРЕНСКА НАСТАВА

foto rrizik 3

Во согласност со предметот Проценка на ризик на работното место, студентите од Факултетот за технички науки, односно насоката Инженерство за заштита на работна и животна средина, модул Безбедност и здравје при работа, предводени од предметниот наставник, професорката Моника Лутовска и Read More …

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД УМТ НА ПОСЕТА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „ЈОН ВОН ЊУМАН“ ВО КЕЧКЕМЕТ, УНГАРИЈА

image

Делегација од Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје беше во посета на Универзитетот „Јон вон Њуман“ во  Кечкемет, Унгарија, Универзитет со кој УМТ има договор за соработка. Делегацијата составена од ректорот на УМТ, проф. д-р Азиз Положани, проректорот за настава, вонр. проф. д-р Зоран Трифунов и деканот на Факултетот за технолошки Read More …

Ви го преставуваме студентот Фахик Весели, најмладиот и најдобар спортист за 2018 година во Македонија

KARATISTI 3

Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје под свое крило го има каратистот Фахик Весели, претставник на Северна Македонија, член на Карате федерацијата, кој годинава се одлучил својата академска кариера да ја гради како студент на Факултетот за социјални науки, Студиска програма Read More …