Практикантска работа

logo word. png

Почитувани, Во прилог информација за интерншип програмата од Македонски Телеком. Moжност за аплицирање имаат студентите од II,III, IV година, како и студентите на мастер студии. Заинтересираните можат да аплицираат за еден или повеќе од 11-те понудени проекти, меѓу кои: Аугментирана Read More …

FSHI OPEN DAY-MKD

Почитувани матуранти, Ве известуваме дека на 𝟕 април 𝟐𝟎𝟐𝟏 год. (среда) во 𝟏𝟗: 𝟎𝟎 часот, Факултетот за информатички науки организира ОНЛАЈН ОТВОРЕН ДЕН. Информации за регистрација на нови студенти во учебната година 2020/2021, за студиските програми на овој факултет може Read More …

СЛЕДУВААТ ЈАВНИТЕ ОДБРАНИ ОД ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ ПРИ УМТ

159240017_3747725182001554_2115714543578902303_o

Скопје, 10 март 2021 година- Во просториите на Универзитетот „Мајка Тереза” во Скопје при Факултетот за технички науки се реализирани две јавни одбрани од втор циклус на студии. Кандидатот за магистерски студии во насоката Економски инженеринг и менаџмент, Нермине Зејнулахи Read More …

ПО ПОВОД 8-ми МАРТ- ЦВЕЌЕ ЗА ЈУСТИНА ШКУПИ

justina shkupi

Во спомен на Јустина Шкупи, големо име, заборавено во фиоките на историјата. Скопје, 8-ми март 2021 година – Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, 8-ми март – Меѓународниот ден на жената ѝ го постветува на Јустина Шкупи, албанската медицинска сестра во Read More …

Екипата за проекти од Универзитетот ,,Мајка Тереза’’ во Скопје учествуваше во работилницата организирана во Тирана од страна на проектот VTech

VTECH meeting Tirana _1 (1)

Тирана 25-26 Февруари 2021 – Забрзувањето на модернизацијата на универзитетите од Западен Балкан, вклучвајќи ги и Виртуелните технологии (проектот VTech), беше тема на работилницата организирана во Тирана на тема „Размена на регионални истражувања за употреба на AR / VR во Read More …