Скопје, 18 август 2021 – Универзитетот „Мајка Тереза” ​​во Скопје подготвен е да ги пречека сите потенцијални студенти кои сакаат да ја продолжат нивната студиската кариера на академската платформа при УМТ, во текот на учебната 2021/2022 година.
УМТ како што е познато, во своите пет факултети, содржи исклучително дефицитарни насоки, кои се бараат на пазарот на трудот и тоа со 28 атрактивни насоки на мајчин јазик. Конкурсот за запишување во првиот уписен рок содржи 1390 слободни места.
Со цел да се спречи ширењето на вирусот КОВИД-19, Универзитетот „Мајка Тереза”​​во Скопје приемот на документите за нови студенти ќе биде на места определени од УМТ од 25.08.2021 до 30.08.2021, така што:
Ректорат (Во зградата – Сојуз на Синдикати на РСМ)
👉Факултет за градежништво и архитектура
👉Факултет за технички науки
👉Факултет за информатика
Објект Б (о.у. Конгреси и Манастирит)
👉Факултет за социјални науки
👉Факултет за технолошки науки
*ЗАБЕЛЕШКА:
Реализација на конкурсот за пријавување и запишување на студенти -2021/2022 во I уписен рок
◾️Пријава (пријавување на кандидати)-25-30 август
◾️Објавување на прелиминарни резултати 01 септември
◾️Објавување на одлука за прием на кандидатите 03 септември
◾️Запишување на кандидатите 06-10 Септември
Академскиот и административниот кадар е на ваша услуга, добредојдени сте во храмот на знаењето бидејќи иднината се гради кај нас.
За повеќе информации следете на: www.unt.edu.mk
Или целиот конкурс за пријавување и запишување на следниот линк: https://bit.ly/3xQrdJn

By