Почитувани студенти,  

Ве известуваме дека поради епидемиолошката состојба предизвикана од ширењето на вирусот Ковид -19, традиционалната церемонија за пречек на нови студенти нема да се одржи. 

Од 1 октомври ќе се одржи информативна недела за студентите. Бидејќи активностите ќе се изведуваат со физичко присуство, од студентите се бара да ги почитуваат релевантните протоколи за заштита од пандемии, односно носењето на заштитна маска ќе биде задолжително

Секој студент треба да се појави на соодветниот факултет, во времето определено од органите на факултетот, во двете згради на УМТ

Студентите од останатите години, продолжуваат со планираните активности во согласност со поставениот распоред. 

Многу успеси! 

By