Скопје, 10 Ноември 2021 Студентите од Факултетот за Социјални науки при Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје под менторство на професорката д-р. Калтрина Зеколи Шаќири го посетија Младинскиот центар во Чаир (МКЦЧ). Зборуваа за правата на децата, родителските права и обврски и актуелните прашања во врска со семејното право.

Центарот на младинската заедница во Чаир, има за цел да им обезбеди на младите простор каде што ќе можат да ги реализираат своите иновативни идеи, да организираат различни активности, но и како да создадат работна атмосфера. МКЦЧ создава пријатен амбиент за работа и студирање, со повеќедимензионални цели.

Професорот од ФСН, д-р. Калтрина З. Шаќири истакна дека посакува оваа средба да ги мотивира младите да станат активни учесници во овој Центар, кој би бил од голема полза за нив.

 

By