Тетово, март 2023 – Проректорот за образование и студенски прашања вон. Проф. д-р Фати Исени на покана на гимназијата „7 марси“ во Тетово одржа предавање во рамките на Ерасмус+ „Популизмот во Европа“.

Дел од проектот Еразмус+ „Популизмот во Европа“ беа средни училишта од Италија, Франција, Грција, Шведска, додека домаќин на настанот беше гимназијата „7 Марси“ од Тетово.

На крајот од предавањето, на проректорот Фати Исени му беше доделено уверение од директорот на гимназијата „7 Марси“ во Тетово, г. Исмаил Влаши.

By