Month: м.г

СТУДЕНТИТЕ НА УМТ ОД СТУДИСКАТА ПРОГРАМА ПОЛИТИЧКИ СТУДИИ И МЕЃУНАРОДНИ ОДНОСИ БЕА ПРЕЧЕКАНИ ОД МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА ЈЕТОН ШАЌИРИ

Скопје, мај 2023 година – Студентите од студиската програма политички студии и меѓународни односи на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје…

ФАКУЛТЕТОТ ЗА ТЕХНИЧКИ НАУКИ УСПЕШНО ОДРЖА ЕДУКАТИВНОТО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА „ДИГИТАЛИЗАЦИЈА, 5Г И ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ НА МОБИЛНИТЕ МРЕЖИ“

Скопје, мај 2023 – Во рамките на Факултетот за информатички науки при Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје успешно одржа едукативно…

Во универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје се одржа седмата меѓународна конференција за миграција насловена „Миграционите трендови, предизвиците, приоритети и новите политички патишта“

САМО ВО ЕВРОПА ЖИВЕАТ 23 МИЛИОНИ ИМИГРАНТИ Скопје, 19.05.2023 година Во универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје се одржа седмата Меѓународна…

СТУДЕНТИТЕ ОД УМТ ЈА ПОСЕТИЈА ЦЕНТРАЛНАТА ЛАБОРАТОРИЈА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И ПРОСТОРНО ПЛАНИРАЊЕ

Скопје, 18.05.2023 Студентите од УМТ од студиските програми Прехранбена технологија и дизајн на хемиски процеси и производи остварија студиска посета…