Скопје, мај 2023 година – Студентите од студиската програма политички студии и меѓународни односи на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје под раководство на професорот Аритон Рама беа на студиска посета во министерот за образование и наука во нашата земја.

За време на студиската посета, студентите имаа можност да ја видат перспективата на владиниот кабинет во Министерството за образование и наука, и да остварат конструктивна средба со самиот министер Јетон Шаќири.

Студентите имаа можност да дискутираат со министерот Шаќири за многу теми, за квалитетот на високото образование, условите на студентите, за новиот објектот на УМТ, кој се реконструира, за студентски стипендии во земјата и во странство и за образовниот развој.

By