Студентот на Факултетот за социјални науки, од студиска програма Спорт и спортски науки при Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, Бесир Алили е на петтото место на светското првенство во борење во слободен стил до 20 години кое се одржа во Аман, Јордан.

Како и да е, пласманот на Бесир во полуфиналето и петтото место во светоско ниво (во категоријата -61 кг) е извонреден успех за нас како универзитет, со оглед на неговото патување по кое тој ги победи борачите од Украина, Турција и Јапонија кои се велесили во борењето. УМТ на студентот од студиската програма Спорт и спортски науки му посакува успех и да продолжи да не прави секогаш горди со спортски и научни резултати.

By