Скопје, 06.09.2023 – Денеска ректорот на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, проф. д-р. Изет Зеќири на работна средба беше домаќин и го пречека проф. д-р. Џемалудин Идризи. 

Ректорот Зеќири го информираше г. Идризи за развојот и текот на студиските програми на УМТ, за научните истражување, процесот за упис на студенти и со условите во кои сега работи УМТ во новиот Универзитетски кампус. 

Проф. Идризи му се заблагодари на ректорот Зеќири за развојот на овој универзитет  и му го врачи најновото издание на книгата со наслов: „Мемоари – Скица на целиот живот во образованието – Предизвици и успеси“. 

На 09.09.2023 во просториите на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје на прв кат ќе биде промовирана книгата „Мемоари – Скица на целиот живот во образованието – Предизвици и успеси“ од авторот Џемалудин Идризи. 

By