Month: м.г

ПРОРЕКТОРИТЕ НА УМТ НА РАБОТНА СРЕДБА ГИ ПРЕЧЕКАА ПРОФЕСОРИТЕ И ЕКСПЕРТИТЕ ОД МАШИНСКО ИНЖЕНЕРСТВО ЗА ОТВОРАЊЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА АЕРОНАУТИКА

Скопје, мај 2024 година – Во работните простории на Универзитетот „Мајка Тереза“во Скопје на Факултетот за наука и истражување, проректорите…

Катедрата за медиуми и интеркултурна комуникација организираше трибина на тема: Наследството на албанското новинарство и предизвиците во новата ера

ТРИТЕ ИСТОРИСКИ АЛБАНСКИ ВЕСНИЦИ „FLAKA E VËLLAZËRIMIT“, „RILINDJA“ И „ ZËRI I POPULLIT“ ГИ ПОКРИ ПРАШИНАТА НА ИСТОРИЈАТА Скопје, 30.05.2024…