Скопје, 02 април 2021 година – Факултет за технички науки при Универзитетот „ Мајка Тереза” во Скопје организира Отворен ден на 07 април 2021 година за матурантите од средните училишта. Оваа активнос со наслов: „Предизвиците за избор на професионална кариера” ќе се организира со физичко присутство (до 25 лица кои се придржуваат до здраствените препораки) но и во онлине форма. Говорник на работилницата е професорот при УМТ доц. д-р. Бујамин Бела.

Што и како ќе се одвива овој семинар подолу ви ги презантираме некои од содржинските точките:

1. Што е развој на кариера?

2. Што е планирање на кариера?

3. Koja е улогата и влијанието на семејството, наставникот, медиумите и другите општи фактори кои влијаат на изборот на вашата професија? Линк за следење во живо: https://meet.google.com/zow-piyh-zcp

By