Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје на 07.07.2022 година организира тркалезна маса на тема: „Бранот на покачувањето на цените и семејниот буџет во РСМ“

Тркалезната маса се организира со цел да го кренеме гласот против факторите кои влијаат на растот на цените, потрошувачката кошница и платите во РСМ, како и структурата на индексот на потрошувачките цени, истакнувајќи ги конечните заклучоци на панелистите, давајќи им можност на присутните да се вклучат во дискусиите на горенаведената тема.

By