ИЗДАДЕНИ КНИГИ

Издадени книги

АвторНасловГодинаИздавач
Азис ПоложаниОмер Калеши2017УМТ
Линдита КадриуОснови на масовна комуникација2018Министерство за култура
Мустафа ИбрахимиСоциолингвистика2018Министерство за култура
Беким ФетајиСистемско софтверско инженерство2018Министерство за култура
Сунај РаимиФилозофија на музиката во античка Грција2019Министерство за култура
Ризван СулејманиГлобализам и албанскиот идентитет2019Министерство за култура
Авни АвдиуМедиумско образование и социјализација2020Министерство за култура
Азис ПоложаниИсхрана за спортисти2020УМТ
Басри АхмадиРазвој на методологија за планирање и Моделирање на трошоци за дизајнирање на wan-мрежа2020Сопствено финансирање со логото на УМТ
Азис ПоложаниОснови на спортска физиологија2020УМТ
Азис Положани и Зоран ПоповскиИсхрана и безбедност на храната2020УМТ
Блерим Саити и Резарт ДалипиОснови на спортска медицината2020УМТ
Андреј ЦветковскиИнтернет технологии2021УМТ
Неритан ТуркешиМаркетинг2021Сопствено финансирање со логото на УМТ
Бедри АдемиПроектен менаџмент2021УМТ
Бедри АдемиУправување на конфликти во ЗБ (необјавена)2022УМТ
Александар ДимовскиНапредни алгоритми во JAVA2022Сопствено финансирање со логото на УМТ