Приавување на испити

[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”ОБЈАСНУВАЊА околу употребување на процедурата за Онлајн приавување на испити во УМТ”][vc_column_text]

*Pок за доставување на испити е од 04.06.2020 до 09.06.2020

Почитувани студенти,
За да ги пријавите онлајн испитите треба да ги следите следните чекори:
 • Службената емаил адреса на УМТ е задлжителна за пристап до сите софтверски системи на УМТ
 • Секој студент треба да биде логиран на службената емаил адреса на УМТ (таа што ја употребувате за google classroom) Ако немате, во консултација со вашиот референт треба да отворите што е можно побрзо.
 • Потоа го отварате линкот во подолу дадениот Формулар каде може да пријавите испити.
 • Пред да се пополни Формуларот во онлајн форма за испитите кои студентот сака да ги пријави – секој студент треба да изврши уплата на испитите со една уплатница и сликата од уплатницата да ја прикачи на онлајн формуларот (уплатницата треба да има вредност на пријавените испити пр. 5 испити по 100 денари = 500 денари).
 • Влез на испит ќе им се дозволи само за испитите за кои е извршена уплата 
 • Секој Факултет има посебен Формулар и Вие треба да го изберете тој на Вашиот Факултет и да ја пополните секоја графа и на крај да ја прикачите уплатницата, додека оригиналот од уплатницата треба да ја носите со Вас на денот на испитот. НА испит ќе може да се  влезе само доколку ја носите уплатницата со вас.
 • Секој проблем со службената е-маил адреса потребно е даго решите што е можно побрзо и да се пријавите кај референтот на Вашиот факултет.

 

Контакт информации за Референтите
Секое прашање и проблем кој го имате околу пријавување на испитите обратете се на референтот на соодветниот факултет во контакт деталите подолу:  
 • Sara Abazi / Сара Абази <Sara.Abazi@unt.edu.mk>,
  Hazra Sulejmani / Хара Сулејмани <hazra.sulejmani@unt.edu.mk> – Референти на Факултетот за информатички науки
 • Sara Arifi / Сара Арифи <Sara.Arifi@unt.edu.mk>,
  Blerta Grubi / Блерта Груби <blerta.grubi@unt.edu.mk> – Референти на Факултетот за градежништво и архитектура
 • Xhejlan Shkreta / Џејлан Шкрета <Xhejlan.Shkreta@unt.edu.mk>,
  Ajsun Bela / Ајсун Беља <ajsun.bela@unt.edu.mk> – Референти на Факултетот за технички науки
 • Solidar Sulejmani / Солидар Сулејмани <Solidar.Sulejmani@unt.edu.mk>,
  Lejla Agushovska / Лејла Агушовска <lejla.agushovska@unt.edu.mk> –  Референти на Факултетот за технолошки науки
 • Blerta Dauti / Блерта Даути<Blerta.Dauti@unt.edu.mk>,
  Arlinda Selimi / Арљинда Селими <arlinda.selimi@unt.edu.mk> – Референти на Факултетот за социјални науки
[/vc_column_text][vc_separator style=”shadow” border_width=”5″][vc_text_separator title=”ЛИНКОВИ – Онлајн пријавување на испити”][vc_column_text]
Fakulteti i Shkencave të INFORMATIKËS / Факултет за ИНФОРМАТИЧКИ НАУКИ
[/vc_column_text][vc_separator style=”dotted” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Fakulteti i Shkencave TEKNOLOGJIKE / Факултет за ТЕХНОЛОШКИ НАУКИ
[/vc_column_text][vc_separator style=”dotted” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Fakulteti i Shkencave SOCIALE/ Факултет за СОЦИАЛНИ НАУКИ
[/vc_column_text][vc_separator style=”dotted” border_width=”4″][vc_column_text]
Fakulteti i Shkencave TEKNIKE / Факултет за ТЕХНИЧКИ НАУКИ
[/vc_column_text][vc_separator style=”dotted” border_width=”4″][vc_column_text]
Fakulteti i Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës  / Факултет за Градежништво и Архитектура
[/vc_column_text][vc_separator style=”shadow” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row]