УНИВЕРЗИТЕТОТ ‘МАЈКА ТЕРЕЗА’ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ОТВОРЕНИОТ ДЕН НА СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ АСУЦ ‘БОРО ПЕТРУШЕВСКИ’

57379466_2188973251210096_2095407813781094400_o

Скопје, 18.04.2019 На покана на средното училиште АСУЦ ‘Боро Петрушевски’ од Скопје, а по повод организираниот отворен ден на училиштето, претставници од Универзитетот ‘Мајка Тереза’ во состав проф. д-р Оливера Петровска, м-р Јован Христоски, Аритон Рама и студентите Месуд Латифи и Никола Симеоновски, присуствуваа и Read More …

УМТ се претстави пред матурантите на АСУЦ

qwe

Скопје, 17.04.2019 Тимот од Универзитетот ‘Мајка Тереза’ од Скопје составен од проф. д-р Оливера Петровска и м-р Јован Христоски, во рамките на промовирање на универзитетот, беше во посета на средното училиште АСУЦ ‘Боро Петрушевски’ – Скопје. Матурантите беа детално запознаени Read More …

Презентација на Универзитетот ‘Мајка Тереза’во Скопје во средното училиште СУГС ‘Владо Тасевски’ Скопје.

57068490_2186024528171635_6432787220339359744_o

Скопје, 16.04.2019 Професори од Универзитетот ‘Мајка Тереза’во Скопје, одржаа презентацијата пред матурантите на средното училиште СУГС‘Владо Тасевски’ во Скопје.  Тимот за презентација на УМТ, кој беше составен од професорите Оливера Петровска и Јован Христовски, ги информира матурантите на ова средно училиште со насоките кои се соодветни на постоечките профили од училиштето. Во Read More …