pollozhani....

Почитувани соработници, Драги пријатели, Годината што ја завршуваме беше година на предизвици, со многу заложби, со многу спроведени проекти, повеќето заедно со вас…. Од дното на срцето Ви посакувам Новата година 2020-та да ве најде во полно здравје, со уште Read More …

МОНЕТАРНО-КРЕДИТНИОТ И БАНКАРСКИ СИСТЕМ НА РСМ

thumbnail_FSHN 2

Поранешниот гувернер на Народната банка на РСМ, Проф. Д-р Љубе Трпески оддржа предавање пред студентите од студиската програма Применета економија и претрпиемништво, во Факултетот за технички науки, УМТ. Тема на предавањето беше: “Монетарно-кредитниот и банкарски систем на РСМ – каде Read More …

СТУДЕНТИТЕ ОД ПРЕХРАНБЕНА ТЕХНОЛОГИЈА НА ТЕРЕНСКА НАСТАВА

bas tuti fruti 1

Во рамките на вежбите по предметот Технологија на пакување, студентите од IV година од насоката Прехранбена технологија на Факултетот за Технолошки Науки при Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје заедно со предметниот наставник проф. д-р Богдан Богданов и доц. д-р Олга Read More …

ГЕРМАНСКАТА ФИРМА ‘РЕХАУ’ ГИ ПРЕТСТАВИ НАЈНОВИТЕ ОДРЖЛИВИ И ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСНИ ПРОЗОРСКИ И ФАСАДНИ СИСТЕМИ

REHAU 2

Во просториите на Факултетот за архитектура и градежништво при Универзитет Мајка Тереза – Скопје се одржа презентација на најновите одржливи и енергетски ефикасни прозорски и фасадни системи на германската фирма REHAU, која има свое представништво во Скопје. Во рамките на Read More …