Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје ги пречекува сите кои сакаат да ги продолжат своите студии во оваа образовна институција. За повеќе информации за конкурсот следете го линкот: https://bit.ly/3IlVUNm

УМТ на своите факултети има исклучиво дефицитарни насоки, кои се бараат на пазарот на трудот, и тоа со 24 атрактивни насоки како единствен јавен универзитет во главниот град на мајчин јазик. Конкурсот за пријавување на првиот уписен рок има 1255 места за пријавување.

Прием на документи за првиот уписен рок на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје ќе биде од 25.08.2022 до 31.08.2022 година, на места одредени од страна на УМТ, и тоа во:

РЕКТОРАТ (ОБЈЕКТОТ А)

  • Факултет за Градежништво и Архитектура
  • Факултет за Технички Науки
  • Факултет за Информатички Науки

ОБЈЕКТОТ Б (О.У. КОНГРЕСИ И МАНАСТИРИТ)

  • Факултет за Технолошки Науки
  • Факултет за Социјални Науки

*ВНИМАНИЕ

– Аплицирање (пријавување на кандидати) од 25-31 август

– Објавување на прелиминарните резултати на 1 септември

– Објавување на одлуката за прием на кандидати на 5 септември

– Регистрирање на студентите од 05-09 септември

За повеќе информации следете не на: https://bit.ly/3IlVUNm

By