Скопје, 29 Август 2022 год.– На Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, од 25 август со зголемен интензитет продолжува уписот на првиот циклус на студии.

Единствениот јавен универзитет на мајчин јазик во Скопје, главно содржи дефицитарни насоки кои и се потребни на пазарот на трудот. Оваа година Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје нуди 1225 слободни места за заинтересираните кандидати кои сакаат да ја градат својата академска кариера на УМТ.

Првиот уписен рок продолжува до 31 август 2022 година, a прелиминарните резултати ќе бидат објавени на 1 септември 2022 година, и објавувањето на конечната одлука за прием на кандидатите ќе биде објавена на 5 септември. уписот на студентите ќе се одвива од 5 до 9 септември, каде што студентите треба да го заверуваат првиот семестар, со што ќе го добијат статусот студент.

Уписите на факултетите продолжуваат на следниов начин:

Ректорат (Зградата на ССМ)

👉Факултет за Градежништво и Архитектура

👉Факултет за Технички Науки

👉Факултет за Информатички Науки

Објектот Б (О.У. Конгреси Манастирит)

👉Факултет за Социални Науки

👉Факултет за Технолошки Науки

✍️#ЗАПИШУВАЈТЕ СЕ📚

За повеќе информации, следете ги линковите за конкурсот:

🔗https://bit.ly/3RlJZU4

🔗https://bit.ly/3IlVUNm

By