Month: м.г

ПРОФЕСОРИТЕ ОД ФАКУЛТЕТОТ ЗА ГРАДЕЖИШТВО И АРХИТЕКТУРА УЧЕСТВУВАА НА ИЗЛОЖБАТА БИСТА – БИЕНАЛЕ НА СТУДЕНТИТЕ ПО АРХИТЕКТУРА, ОД ПРОГРАМАТА БИМАС

Скопје, септември 2023 година – Професорите од факултетот за градежништво и архитектура при Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје учествуваа на…

РЕКТОРОТ НА УМТ, ПРОФ. Д-Р. ИЗЕТ ЗЕЌИРИ УЧЕСТВУВА НА 7 ГОДИШНАТА ПО РЕД КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО РАМКИТЕ НА БЕРЛИНСКИОТ ПРОЦЕС ВО ТИРАНА

Тирана, 18 – 20.09.2023  – Ректорот на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје проф. Изет Зеќири е учесник на 7- годишната…

ДЕКАНОТ НА ФАКУЛТЕТ ЗА СОЦИЈАЛНИ НАУКИ ВОН ПРОФ. Д-Р. ДИТУРИЈЕ ИСМАИЛИ ГО ПРЕСТАВИ УМТ НА МЕЃУУНИВЕРЗИТЕТСКАТА СРЕДБА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ВО РЕГЕНСБУРГ, ГЕРМАНИЈА

Во рамките на соработката со Европската агенција за образовни програми и мобилност во Република Северна Македонија и пошироко, деканот на…

РЕКТОРОТ ЗЕЌИРИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ИНАУГУРАЦИЈАТА НА НОВОИЗБРНИОТ РЕКТОР Г-ѓа. БИЛЈАНА АНГЕЛОВА НА УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ ВО СКОПЈЕ

Скопје, 15.09.2023 – Ректорот на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, проф. д-р. Изет Зеќири учествуваше на инаугурацијата на новиот ректор…