Корча, 28.02.2024 – Студентите од Факултетот за социјални науки, студиска програма Спорт и спортски науки при Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје се вратија со три медали од сенародниот Универзитетски спортски турнир што се одржа во изминатите три дена од страна на Албанската федерација на универзитетски спортови, во градот Корча.

Екипите на УМТ се пласираа на третото место во мал фудбал за мажи, второ во одбојка за жени и трето во кошарка за мажи.

На сенародниот Универзитетски спортски турнир што се одржа во Корча од 26 до 28 февруари 2024 година, учествуваа студенти од Универзитетот „Ф.С. Ноли“ од Корча, Универзитетот „Хасан Приштина“ од Приштина, Универзитетот „Мајка Тереза“ од Скопје, Академијата за вооружени сили од Тирана, Универзитетот „Александер Џувани“ од Елбасан, Универзитетот „Укшин Хоти“ од Призрен и Универзитетскиот колеџ за бизнис од Тирана.

By