По повод Светскиот ден на науката, УMТ успешно реализираше два настана, и тоа на научното презентација на професорот Афан Хасан пред студентите од Факултетот за информатички науки, а заврши со семинар за пишување научни проекти.

Денот на науката (10 ноември 2022 година) имаше за цел да ја подигне свеста за важноста и улогата на науката, што беше преземено од истражувачи кои ја објавија можноста за злоупотреба на науката и одлучија да ја промовираат нејзината употреба за доброто на општеството. Овој настан предизвика особен интерес кај студентите на ФИН, ставајќи ги пред академска одговорност.

By