УНИВЕРЗИТЕТОТ “МАЈКА ТЕРЕЗА” ВО СКОПЈЕ ИЗБРА ПОСТОЈАНИ ТЕЛА

DSC_0043

Сенатот на Универзитетот “Мајка Тереза” во Скопје на 28.06.2019 година ја одржа 13-та седница, меѓу кои на дневен ред беа и изборот на претседател на Сенатот на УМT, Верификација на мандатот на избраните декани на петте факултети, како и изборот Read More …

Oценувањето на Академскиот и Административниот

logo word. png

Почитувани студенти, Oценувањето на Академскиот и Административниот персонал на Универзитетот може да го направите до 28.06.2019. Сите потребни појаснувања ги имате во вашата официјална електронска пошта! Вашите одговори се анонимни и ќе се третираат како доверливи!

ВО УМТ ПРЕТСТАВЕН ВЛАДИНИОТ КОНЦЕПТ ‘ЕДНО ОПШТЕСВО ЗА СИТЕ’

DSC_0957

Скопје, 12.06.2019 Владиниот концепт “Едно општество за сите и интеркултурализмот’ денеска беше претставен пред академскиот кадар на Универзитетот “Мајка Тереза“ во Скопје. На дебатата, координаторот на кластер социјална кохезија и посебен советник на премиерот за спроведување на Охридскиот рамковен договор, Фатмир Битиќи ја претстави нацрт-верзијата на “Националната стратегија за развој на концептот на едно општество Read More …

СТУДЕНТИТЕ НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА АРХИТЕКТУРА И ГРАДЕЖНИШТВО ПРИ УМТ, ГИ ПРЕТСТАВИЈИ НИВНИТЕ ПРОЕКТИ НА ГОДИШНА СТУДЕНТСКА ИЗЛОЖБА

DSC_0778

Скопје, 12.06.2019 Идните архитекти, студентите на Факултетот за архитектура и градежништво, на Универзитетот “Мајка Тереза” во Скопје, денеска ја отворија годишната изложба на која ги презентираа своите проекти, кои ќе бидат изложени денес и утре во Културно-информативниот центар во Скопје. Годишна Read More …

Покана за јавна дискусија: “НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЈА ЗА РАЗВОЈ НА КОНЦЕПТОТ ЗА ЕДНО ОПШТЕСТВО И ИНТЕРКУЛТУРАЛИЗМОТ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА”

Baner-UNT-1024x379

Универзитетот ‘Мајка Тереза’ во Скопје ВЕ ПОКАНУВА На  јавна  дискусија во врска со нацрт-текстот на: “НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЈА ЗА РАЗВОЈ НА КОНЦЕПТОТ ЗА ЕДНО ОПШТЕСТВО И ИНТЕРКУЛТУРАЛИЗМОТ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА” Воведни обраќања ќе имаат ректорот на УМТ, проф. Д-р. Азиз Положани, г.Петар Атанасов, заменик-министер Read More …