ПИ-ДЕН Математичкиот државен електронски натпревар

download

Катедрата по математика при Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје се приклучува кон Сојузот на математичари на Македонија во одбележувањето на Меѓунардниот ден на математиката ПИ-ДЕН кој се одбележува на 3.14. (14 март). Во чест на Меѓународниот ден на математиката, 14 март (https://www.idm314.org/), Сојузот на математичари на Македонија на 14.3.2020 и 15.3.2020 година го организира математичкиот државен електронски натпревар ПИ-ДЕН.

Повеќе информации за овој натпревар на страницата за натпреварот https://smm.org.mk/natprevari/pi-den/.

Студентите од Универзитетот „Мајка Тереза“- Скопје, ќе земат учество на овој натпревар во категоријата 18+.

Во пресрет на овој историски ден, ве повикуваме да бидете и Вие дел од натпреварот!

 

logo-2-1-728x1024

Share it with your friends...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn