Во среда (7 април) од 12 часот онлине преку Интернет со Google Meet https://meet.google.com/etp-marg-jyt ќе се одржи семинар „Спречи загадување“ со сертификати за учесниците. Семинарот е во соработка со Министерството за екологија и ќе трае 45 минути и ќе има објаснувања за еколошкото загадување и објаснувања за софтверот создаден за превенција на загадувањето.

Вториот дел од семинарот ќе биде онлајн на (21 април) од 12 часот на компјутерски лаборатории 303 и 307 каде сите треба да презентираат каква превенција направиле со софтверот и како направиле спречување на загадувањето. Сите учесници ќе добијат сертификат. Студентите не треба да се регистрираат.

By