Истанбул, септември 2022 година – Фатуш Садики, студентката на катедрата за Спорт и спортски науки на Факултетот за општествени науки при УМТ, успешно ја заврши тримесечната пракса како дел од програмата „Еразмус+“.

Садики својата пракса ја заврши на Универзитетот „Сабахатин Заим“ во Истанбул, каде што постигна просек со просек 8,5, што ѝ овозможи да добие стипендија од програмата „Еразмус+“ за практичниот дел. Стипендијата вклучува дополнителна тримесечна пракса како тренер-асистент за пливање.

Садики изјави дека е среќна што е дел од програмата „Еразмус+“ и што програмата ѝ дала можност да учествува на Интерконтиненталниот пливачки натпревар Босфор.

By