Скопје, 21.06.2023  – Ректорот на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, проф. д-р. Изет Зеќири беше пречекан од г. Дритон Небиу, директор на Агенцијата за одземен имот.

Ректорот Зеќири го информираше директорот Небиу за развојниот напредок на УМТ, неговите предности и потреби, како и за последните случувања околу новиот кампус на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје.

Директорот на Агенцијата за одземен имот г. Дритон Небиу вети дека ќе даде  целосна поддршка и се што е потребно за УМТ, исто така напомена и продлабочување на соработката во блиска иднина меѓу Агенцијата за одземен имот и Универзитетот „Мајка“ Тереза“ во Скопје.

By