Скопје, 23.11.2023 год. – Ректорот на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, проф. д-р Изет Зеќири, одржа работна средба со Министерот за образование и наука, г-дин Јетон Шаќири, и Министерот за правда, г-дин Кренар Лога.

Ректорот Зеќири ги информираше присутните, вклучително и амбасадорите и останатите колеги, за предизвиците, развојот и унапредувањето на УМТ.

Ректорот Зеќири им се заблагодари на министрите Шаќири и Лога за посетата и иницираше соработка со Министерството за правда со цел ангажирање на кадарот на Правниот факултет во составувањето на законите и другите правни акти.

By