ПРВА ГОДИНА
Семестар 1
Семестар 2
Математика I
Општа и неорганска хемија (1 и 2)
Физика
Англиски јазик I
Mакедонсики јазик
Математика II
Основи на технолошко инженерство
Органска хемија
Англиски јазик II
Изборен наставен предмет
ВТОРА ГОДИНА
Семестар 3
Семестар 4
Физичка хемија
Аналитичка хемија
Основи на прехрамбено инженерство
Основи на биологија
Изборен наставен предмет
Основи на менаџмент
Методи на испитување на органски соединенија
Технолошки операции 1
Жито и преработка на житни култури
Заштита на животна средина и еколошка биотехнологија
Изборен наставен предмет
ТРЕТА ГОДИНА
Семестар 5
Семестар 6
Биохемија 1
Микробиологија
Хемија на храната
Технолошки операции 2
Изборен наставен предмет
Микробиологија на храна и санитација
Индустриски менаџмент
Биохемија 2
Храна и исхрана
ЧЕТВРТА ГОДИНА
Семестар 7
Семестар 8
Контрола на квалитет на прехранбени производи
Технологија на пакување
Процеси на конзервирање на хранатa
Изборен наставен предмет
Изборен наставен предмет
Технологија на масти и масла
Изборен наставен предмет
Изборен наставен предмет
Изборен наставен предмет
Изборен наставен предмет
Дипломска работа
Изборни работи
Македонски јазик
Спорт и спортски активности 1
Албански јазик
Глобализација и интеркултурна комуникација
Комуникација со јавна администрација
Заштита при работа
Деловна етика
Информатика и интернет технологии
Спорт и спортски активности 1
Развој на производ
Биолошки основи на суровините
Основи на молекуларна биологија
Основи на хемиско реакционо инженерство
Вовед во програмирање
Зачински и лековити растенија
Основи на генетика
Фитохемикалии за заштита на здравјето
HACCP и HALLAL
Технологија на фармацевтски и козметички производи
Генетски модифицирани суровини
Биотехнолошко производство
Технологија на рибни и морски производи
Технологија на млеко и млечни производи
Моделирање и оптимизација на процеси
Дизајнирање на хемиска процесна опрема
Индустриска микробиологија на прехранбени производи
Почисто производство
Технологија на алкохолни и безалкохолни пијалоци
Технологија на овошје и зеленчук
Мерење и автоматска регулација во процесна индустрија
Генетски инженеринг
Технологија на месо и месни производи
Технологија на кондиторски производи
Технологија на вино и пиво
Законски прописи за квалитет и безбедност на храна