[vc_row][vc_column][vc_tta_tabs style=”modern” color=”blue” alignment=”center” active_section=”1″][vc_tta_section title=”Царина, шпедиција и осигурување” tab_id=”1474621713840-ff3feb24-cb94″][vc_column_text css=”.vc_custom_1497951380960{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}”]

 

> Студиската програма (Кликни)

 

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Електроенергетски системи (ЕЕС)” tab_id=”1474621713842-d769d6ab-20e8″][vc_column_text css=”.vc_custom_1497950919432{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}”]

 

> Студиската програма (Кликни)

 

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Индустриски Менаџмент” tab_id=”1474621713842-d769d6ab-20e9″][vc_column_text css=”.vc_custom_1497950919432{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}”]

 

> Студиската програма (Кликни)

 
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Инженерство за заштита на работна и животна средина” tab_id=”1474621713842-d769d6ab-20f8″][vc_column_text css=”.vc_custom_1497950919432{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}”]

 

> Студиската програма (Кликни)

 
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Машинско инженерство и менаџмент” tab_id=”1474621713842-d769d6ab-20g8″][vc_column_text css=”.vc_custom_1497950919432{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}”]

 

> Студиската програма (Кликни)

 

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Мехатроника” tab_id=”1474624764507-8aba16d0-c8a3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1497951400119{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}”]

 

> Студиската програма (Кликни)

 

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Применета економија и претприемништво” tab_id=”1474624771707-ef0b1fe3-a2f7″][vc_column_text css=”.vc_custom_1497951455984{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}”]

 

> Студиската програма (Кликни)

 

[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Сообраќајно-транспортно инженерство” tab_id=”1474624835338-668eb595-c7a7″][vc_column_text css=”.vc_custom_1497951477008{padding-right: 100px !important;padding-left: 100px !important;}”]

 

> Студиската програма (Кликни)

 

[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tabs][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5426″ img_size=”600×300″ alignment=”center” style=”vc_box_circle_2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Факултет за технички науки нуди длабоко познавање-тесно поврзано со современите трендови во индустријата и технологијата. Студиските програми на факултетот и предавања им овозможи на студентите да се здобијат со вештини, знаење и компетенции кои ќе им донесе до врвот на модерната индустрија.