Катедрата по математика при Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје се приклучува кон Сојузот на математичари на Македонија во одбележувањето на Меѓунардниот ден на математиката ПИ-ДЕН кој се одбележува на 3.14. (14 март). Во чест на Меѓународниот ден на математиката, 14 март (https://www.idm314.org/), Сојузот на математичари на Македонија на 14.3.2020 и 15.3.2020 година го организира математичкиот државен електронски натпревар ПИ-ДЕН.

Повеќе информации за овој натпревар на страницата за натпреварот https://smm.org.mk/natprevari/pi-den/.

Студентите од Универзитетот „Мајка Тереза“- Скопје, ќе земат учество на овој натпревар во категоријата 18+.

Во пресрет на овој историски ден, ве повикуваме да бидете и Вие дел од натпреварот!

 

logo-2-1-728x1024

By