Гостивар, мај 2023 год. – Професорите на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, предводени од професорките Арта Џелили и Мирлинде Билали, ги посетија матурантите од средното економско училиште „Гостивар“ и средното општинско медицинско училиште „Гостивар“ во Гостивар.

За време на оваа информативна презентација, матурантите имаа можност да дознаат повеќе за студиските програми на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје, условите за студирање, условите за запишување, искуствата на сегашните студенти и можностите за работа и за кариера што ги нудат студиските програми на УМТ. Матурантите покажаа интерес за сите студиски програми, но посебено беа заинтересирани за студиските програмите од Економскиот факултет, Правниот факултет и Факултетот за хуманистички науки.

УМТ им се заблагодарува на раководствата на средните општински училишта од Гостивар за гостопримството и за достоинствената организација за промоцијата на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје.

By